Srednjoškolski centar u Rogatici – maturante čeka matura

Sreten Mitrović - 22. маја 2014. 058.ba

Srednja škola u Rogatici

ROGATICA – Stotinu sedamnaest maturanata Srednjoškolskog centra „27. januar“ u Rogatici iz pet odjeljenja četvrtog i jednog trećeg stepena obrazovanja redovno školovanje okončalo je sa 16. majem i trenutno se priprema za predstojeće maturske ispite.

– Uporedo sa ispitom zrelosti kojim će okončati sredšoškolsko obrazovanje, maturanti se spremaju i za tradicionalno matursko veče. Orjentaciono, zakazano je za kraj ovog mjeseca, odnosno 31. maj. Zbor maturanata je kao i uvijek u 19 časova ispod motela „Park“. Odatle će poći polučasovna auto-šetnja ulicama grada. U fiskulturnoj sali, kod Doma kulture, dobiće crveni karanfil i formirati defile kojim će kroz špalir rodbine, prijatelja i ostalih radoznalaca doći do motela gdje će biti veče nezaborava, reče v.d. direktora Centra Stevo Dokić.

Stevo Dokić

– Inače, dodao je Dokić, završne razrede srednje škole uspješno je položilo 97 maturanata ili 83,6 posto. Osamnaest đaka je upućeno na popravne ispite iz jednog ili dva predmeta, a dva će čak ponavljati četvrti, odnosno treći razred.

Među maturantima koji su uspješno završne razrede okončali je 12 odličnih, koji, pošto imaju sve petice i primjerno vladanje, neće polagati maturski ispit. Među njima su i „vukovci“ Anđela Razdoljac i Konstatin Ćuzulan, koji su sa peticama i primjernim vladanjem prošli kroz sve četiri godine srednjoškolskog školovanja i oni su glavni kandidati za učenika generacije.

Ono što je još zanimljivo, među odlikašima je i jedan iz trećeg stepena obrazovanja. Božo Mišković, koji se obrazovao za zanimanje bravar, vrijednim radom i primjernim vladanjem, uspio je da školovanje okonča sa odličnim uspjehom i prekine „post“ odlikaša kojih dugo nije bilo u trećem stepenu obrazovanja.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: ,