Studenti bogoslovije i medicine spremni da krenu na poplavljena područja

18.05.2014.

Studenti bogoslovije i medicine-pomoć

FOČA – Oko 100 studenata sa Bogoslovskog i Medicinskog fakulteta iz Foče javili su se da kao volonteri krenu na poplavljena područja da bi pomogli ugroženom stanovništvu.

Na Pravoslavnom bogoslovskom fakultetu “Sveti Vasilije Ostroški” formiran je radni vod, u kojem je više od 40 studenata, a predvodiće ih dekan Darko Đogo.

“U kontaktu smo sa Republičkom upravom Civilne zaštite, koja bi sutra trebalo da nam obezbijedi prevoz do Bijeljine ili do Doboja, gdje ocijene da smo potrebniji”, izjavio je Đogo.

On je naveo da će, najvjerovatnije, biti angažovani na čišćenju objekata nakon povlačenja vode. Na Medicinskom fakultetu u Foči prijavilo se oko 50 studenata pete i šeste godine.

Studenti bogoslovije i medicine-pomoć

“Spremni smo da pružimo fizičku ili medicinsku pomoć, tamo gdje Civilna zaštita odredi da je potrebno”, rekla je student šeste godine Kristina Menjić.

Studenti ovog fakulteta danas su u holu fočanskog Centra za kulturu i informisanje prikupljali hranu i druge potrepštine za stanovnike poplavljenih područja.

“Prikupili smo dosta hrane za djecu, mlijeko u prahu, pelene i odjeću. Studenti koji najmanje imaju, najviše pomažu i veliko im hvala. Mnogi su iz ugroženih regija, nisu mogli da idu kući, ali su na ovaj način dali svoj doprinos”, rekla je Menjićeva.

Ona je dodala da se i dekanat Medicinskog fakulteta uključio u akciju, tako što je donirao 1.000 KM za kupovinu hrane.

Pomoć koju prikupe studenti će predati Civilnoj zaštiti, koja će je zajedno sa ostalom prikupljenom hranom sutra ujutro uputiti za Doboj.