U Donjoj Sopotnici održava se 11. Sabor starog pjevanja u Srba

29. маја 2014. 058.ba

Sabor starog pjevanja u Novom Goraždu

Foto arhiva

AFIRMISANA REVIJA STARE SRPSKE PJESME

NOVO GORAŽDE – Na ljetnoj bini u porti hrama Svetog Đorđa u Donjoj Sopotnici, kod Novog Goražda, na pravoslavni praznik Svete Trojice, 8. juna održaće se 11. po redu Sabor starog pjevcanja u Srba.

Po riječima Dragoljuba Stojanovića, predsjednika Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva „Prosvjeta“ iz ovog grada, koje je uz pravoslavcnu crkvenu opštinu i opštinu Novo Goražde organizator ove tradicionalne kulturno-zabavne manifestacije, na ovogodišnjem Saboru očekuje se učešće pedesetak muških i ženskih izvornih pjevačkih grupa.

– Po tradiciji najviše grupa dolazi sa područja Srbije, zatim iz Republike Srpske i Crne Gore, rekao je Stojanović, dodavši da je Sabor u Donjoj Sopotnici uveliko afiormisana kulturno-zabavna manifestacija koja ima za cilj njegovanje narodnih običaja, tradicije i stare Srpske pjesme, koja se vjekovima prenosila sa koljena na koljeno.

Nakon Svete liturgije, koja počinje u 8,30 časova, prijava učesnika je do 11, nakon čega će posjetioci imati priliku da vide malu reviju folklora.

Zvanični program Sabora počinje u 12 i traje do 17 časova.

Poslije proglašenja pobjednika i uručivanja nagrada i priznanja organizatori najavljuju koncert Rada Jorovića i narodno veselje uz članove Zoki benda.

Sponzori 11. Sabora starog pjevanja u Srba su beogradske firme: „Mačar sekuriti“, kafe restoran „Farma“ i agencija „Ambis“.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: ,