Po osmi put skrnave spomenik u Mašićima kod Novog Goražda

SRNA - 27. маја 2014. 058.ba

Spomenik u Novom Goraždu

OSUDA VANDALSKOG ČINA

NOVO GORAŽDE – Proteklog vikenda nepoznati izvršioci još jednom su oskrnavili i oštetili spomen-obilježje petorici pripadnika bivše JNA pored magistralnog puta u naselju Mašići kod Novog Goražda, potvrđeno je u opštinskoj Boračkoj organizaciji Novo Goražde.

Uviđajem pripadnika Policijske stanice iz ovog grada konstatovano je da je izlomljeno i polomljeno osam stubića kojima je spomenik bio ograđen. Istraga o ovom vandalskom činu je u toku, a u Boračkoj organizaciji Novo Goražde se nadaju da će vinovnici biti otkriveni i procesuirani.

Još jednom, osmi put zaredom, na meti vandala bilo je skromno spomen obilježje, koga su početkom 2003. godine podigle boračke organizacije iz Požege i Novog Goražda.

Prvo skrnavljenje ovog spomenika dogodilo se odmah po izgradnji, sredinom avgusta 2003. godine, drugo krajem 2004. godine, a potom dva puta 2005, jednom 2006…

Borci Novog Goražda osudili su ovaj vandalski čin očekujući da će nadležni organi i institucije stati u kraj ovim incidentima, koji su izazvali njihov opravdani gnjev.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: , ,