Udruženje RVI Rogatica – ekonomska pomoć ugroženim

02.05.2014.

Ilija Devura RVI

ROGATICA – Dragoslav Kozić, Predrag Andrić i Slobodan Mitrović, ratni vojni invalidi (RVI) u Rogatici od pete do osme kategorije, dugo će pamtiti ovogodišnji 1. maj. Tog dana na njihovu adresu došlo je po 2500 maraka nepovratne pomoći koju su dobili iz 45 paketa ekonomske pomoći na nivou Republike namijenjene za pomoć najugroženijim RVI. Sredstva je obezbjedila Vlada Republike Srpske a realizovalo resorno ministarstvo i Savez udruženja RVI Srpske.

– Kozić i Andrić će svoju pomoć upotrijebiti za kupovinu sitne stoke u svojim selima Kujundžijevići i Lađevine, a Mitrović za podizanje nasada aronije u Sjeversku, reče predsjednik Udruženja RVI u Rogatici Ilija Devura.

– Ovo je, naglasio je Devura, samo dio nastojanja Udruženja da materijalno pomogne najugroženijim članovima. Iz skromnih sredstava, uglavnom od članarine, tokom 2013. godine pružili smo pomoć za 12 bolesnih i na drugi način ugroženim RVI u iznosu od 1030 maraka. Dva člana su koristila banjsku rehabilitaciju, a evo sada, zahvaljujući prije svega Vladi Republike Srpske, na ovaj način pomažemo nezaposlenim. Nadamo se da će im ovo biti odskočna daska za otpočinjanje sitnog biznisa, jer se radi o relativno mladim invalidima koji još dugo mogu privređivati.

Sreten Mitrović