Višegrad domaćin 11. Međunarodnog festivala folklora

05. маја 2014. 058.ba

Festival folklora u Višegradu

MEĐUNARODNA SMOTRA 11 FOLKLORNIH ANSAMBALA

VIŠEGRAD – Kulturno umjetničko društvo „Bikavac“ i Sokolsko viteško društvo „Kralj Petar Ujedinitelj“, uz pokroviteljstvo i finansijsku podršku opštine Višegrad, 24. i 25. maja organizuju tradicionalni, jedanaesti po redu, Međunarodni festival folklora „Višegrad 2014“.

Kako je najavljeno na festivalu će, pored dva višegradska folklorna ansambla, učestvovati i devet folklornih ansambala iz Republike Srpske, Srbije i Austrije.

Nakon defilea višegradskim ulicama od ćuprije na Drini, glavni festivalski koncert se održava 24. maja u Gradskoj dvorani u Višegradu.

Biće to prilika da višegrađani prisustvuju jedinstvenoj reviji folklora i raznovrsnih narodnih nošnji.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: ,