„Višegradska staza“ od 6. do 8. juna

SRNA - 10. маја 2014. 058.ba

Početak 34. Višegradske staze

VIŠEGRAD – Kulturna manifestacija posvećena uspomeni na život i djelo nobelovca Ive Andrića „Višegradska staza“ biće održana od 6. do 8. juna u Višegradu, odlučio je organizacioni odbor ove manifestacije.

Tradicionalnu „Besjedu o Andriću“ govoriće akademik Ljubomir Zuković, a odlomke iz stvaralaštva nobelovca glumac Ivan Vučković.

Ove godine u okviru manifestacije biće održani susreti bibliotekara Republike Srpske i organizovana izložba slika nastalih na prošlogodišnjem Saborovanju likovnih umjenika u Višegradu.

Po prvi put biće dodjeljena književna nagrada na konkursu SPKD „Prosvjeta“.

Pjesnici iz Višegrada i okolnih gradova družiće se i govoriti stihove u blizini Ćurpije na Drini i na Hladnjaku na Bikavcu.

Planirana je promocija knjige Slavka Gordića „Ogledi o Ivi Andriću“, zatim reprinta izdanja „Zakonopravila Svetog Save“ i monografije „Višegrad od davnina do 1918.“ autora Aleksandra Savića.

Na „Višegradskoj stazi“ biće predstavljena izdanja „Čigoja štampe“ iz Beograda i Izdavačke kuće „Dabar“ iz Dobruna, kao i „Prosvjetin“ kalendar za ovu godinu.

Program ove manifestacije, koja se održava po 35. put, a 22. put u Višegradu, biće obogaćen i pozorišnim predstavama.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: , ,