Vodovod uveo redukciju vode Hidroelektrani

06.05.2014.

Zgrada HE u Andrićgradu

ANDRIĆGRAD – Direktor preduzeća “Hidroelektrane na Drini” u Višegradu Mile Lakić rekao je danas da je preduzeće za vodovod i kanalizaciju “15. april” bez opomene i objašnjenja zgradi ove firme uvelo redukciju vode u vremenu od 7.00 do 15.00 časova.

Ove redukcije, prema Lakićevim riječima, traju od 28. aprila do danas.

“Od vodovoda smo tražili više puta da nam pošalju račune za utrošenu vodu da ih domaćinski platimo, kako to činimo i sa ostalim komunalnim uslugama”, rekao je Lakić na konferenciji za novinare.

On je podsjetio da su od nadležnog organa opštine Višegrad dosad dobili sve dozvole za priključak električne energije, telefona i vode.

Lakić je istakao da je početkom aprila od rukovodstva vodovoda zatraženo da se na terenu utvrdi stvarno stanje i da se priključak uradi u skladu sa propisima i tehničkim normativom.

“Što se ovog problema sa vodom tiče, na naše dopise odgovoreno da je njihov stav da se radi o nezakonitom priključku”, objasnio je Lakić.

Izvršni direktor organizacionih poslova u “Hidroelektranama na Drini” Boro Ninković rekao je da je snabdijevanje vodom, nakon useljenja u zgradu, u početku bilo normalno i da je preduzeće “Hidroelektrane na Drini” dopisima vodovodu tražilo da se za poslovnu zgradu formira posebno mjerno mjesto.

U obraćanju novinarima rukovodioci preduzeća su najavili da će, ukoliko se redukcije ne ukinu, zatražiti asistenciju Komunalne policije.

Informacije o ovom problemu Srna nije mogla dobiti od preduzeća “15. april”, jer i direktor i poslovođa slave krsnu slavu Đurđevdan.

SRNA