Za Doboj upućena cisterna sa vodom za piće

21.05.2014.

Cisterna za vodu

FOČA – Štab za vanredne situacije opštine Foča, na osnovu naredbe Republičkog štaba, uputio je danas za Doboj kamion cisternu sa vodom za piće.

Šef opštinskog Odsjeka Civilne zaštite Čedo Zelović rekao je da će fočanski vatrogasci snabdijevati stanovništvo Doboja vodom, ali će prema potrebi biti uključeni i u pranje ulica i objekata.

“Za Doboj smo poslali cisternu zapremine 7.000 litara, sa tri čovjeka i pratećom opremom”, naveo je Zelović, te dodao da će cisterna u Doboju ostati koliko bude potrebno i da će najvjerovatnije biti upućena i u druga poplavljena područja.

On je još jednom skrenuo pažnju svim građanima, koji žele da pomognu stanovništvu ugroženom poplavama, da prikupljanje hrane, odjeće i drugih potrepština mora ići preko opštinskog Štaba.

“Novčana pomoć isključivo ide preko budžeta Vlade Srpske. Savjetovao bih svima, koji prikupljaju pomoć, da se ne mogu igrati sa novčanim sredstvima, nego da to ide preko Vlade”, napomenuo je Zelović.

U Foči se pomoć prikuplja na više lokacija, koje je odredio opštinski Štab, a nakon prvog kontingenta koji je otpremljen za Doboj, čeka se naredba Republičkog štaba koji će odrediti mjesto sljedeće isporuke.