21. juna Višegrad je domaćin 11. Međunarodnog festivala folklora

20. juna 2014. 058.ba

Festival folklora u Višegradu

NASTUPA 10 FOLKLORNIH ANSAMBALA

VIŠEGRAD – Kulturno umjetničko društvo „Bikavac“ i Sokolsko viteško društvo „Kralj Petar Prvi Ujedinitelj“, uz pokroviteljstvo i finansijsku podršku opštine Višegrad, u subotu, 21. juna organizuju tradicionalni, jedanaesti po redu, Međunarodni festival folklora „Višegrad 2014“.

Na festivalu će, pored dva višegradska folklorna ansambla, učestvovati i osam folklornih ansambala iz Republike Srpske i Srbije: „Luča“ Sokolac, „14. oktobar“ Kruševac, „Radiša Postić“ Mrčajevci, „Lala“ Zrenjanin, „Prvi partizan“ Užice, „Sava Vladisavić“ Gacko, „Sveti Đorđe“ Novo Goražde i „Prosvjeta“ Rudo.

Nakon defilea višegradskim ulicama od ćuprije na Drini, koji počinje u 17 časova, glavni festivalski koncert se održava u subotu, 21. juna u Gradskoj dvorani u Višegradu, sa početkom u 18 časova.

Biće to prilika da višegrađani prisustvuju jedinstvenoj reviji folklora i raznovrsnih narodnih nošnji.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,