Berba malina u punom jeku

Opština Rudo - 25. јуна 2014. 058.ba

Maline

RUDO – Berba malina, na oko trideset hektara koliko je zasađeno na području opštine Rudo, je u punom jeku.

Maline sa područja opštine Rudo otkupljuju Poljoprivredna zadruga „Uvac-Rudo“sa p.o., „Boletus RS“ d.o.o. Foča – otkupna stanica Rudo i hladnjača „Hipex“ d.o.o. Novo Goražde.

Prema riječima Nenada Ljubojevića VD direktora Poljoprivredne zadruge „Uvac-Rudo“, koja je predhodne godine od poljoprivrednika otkupila većinu roda maline, kampanja berbe je počela 11. juna i da sada je otkupljeno oko 40.500 kilograma maline što čini oko jedene trećine roda.

Malina je dobro rodila. Što se tiče kvaliteta, bilo je malo problema na početku berbe zbog velike vlažnosti ali je sa poboljšanjem vremena stanje stabilizovano i otkup ide po planu.

Poljoprivredna zadruga „Uvac-Rudo“ je u ovu kampanju ušla spremno, hladnjača je remontovana, angažovano je dovoljno radne snage, sva otkupna mjesta rade sinhronizovano i plasman maline je ugovoren za ozbiljnog kupca tako da neće biti problema ni oko isplate otkupne cijene malinarima.

Kako smo saznali od predstavnika hladnjače „Boletus“, njegovoj hladnjači predato je do sada 9.500 kilograma maline. I kod ovog otkupljivača otkup ide po planu a stabilizacijom vremena kvalitet maline se vraća na zadovoljavajući nivo.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: