Bolji uslovi za dijete sa posebnim potrebama

25.06.2014.

Porodica Danilović iz Foče

FOČA – Četvoročlana porodica Danilović iz Foče sa šesnaestogodišnjim sinom, koji ima višestruke smetnje u razvoju, više neće morati da živi u malom i neuslovnom stanu.

Zahvaljujući pomoći Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS, Danilovići ovih dana zadovoljno posmatraju završetak dogradnje sobe, čime će, konačno, njihov i život njihovog sina biti olakšan. Danilovići su godinama živjeli u skučenom stančiću. Njihov sin, koji je 24 časa zavisan od tuđe pomoći, korisnik je i Centra za socijalni rad u Foči, koji se takođe uključio u akciju proširenja stambenog prostora.

– Aplicirali smo na konkurs Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS za raspodjelu dijela prihoda od igara na sreću. Odobreno nam je 5.000 od traženih 9.409 KM, a aktivnosti su počele u aprilu – kazala je socijalni radnik Bojana Bajić.

Opština Foča oslobodila je porodicu Danilović troškova za dobijanje neophodnih dozvola, projektne i druge dokumentacije.

– Mnogo nam ovo znači, tih dograđenih deset kvadrata olakšaće život mom sinu koji ima nerazvijenu psihomotoriku i brojne druge razvojne smetnje. Nadam se da ćemo iznaći način da opremimo taj prostor – kazala je majka Sanela Danilović.