Darivali 46 doza dragocjene tečnosti

14. juna 2014. 058.ba

Davaoci krvi HE

VIŠEGRAD – Članovi sekcije dobrovoljnih davalaca krvi ZP „Hidroelektrane na Drini“, 14. juna u Domu zdravlja u Višegradu proveli su još jednu uspješnu akciju na kojoj je, za potrebe Kliničko-bolničkog centra u Foči prikupljeno 46 doza krvi.

Po riječima sekretara ove sekcije, Milisava Vasića-Labuda, ovom akcijom obilježili su 14. juni, svjetski dan dobrovoljnih davalaca krvi.

– Pored naših članova dragocjenu tečnost su darivali i dobrovoljni davaoci iz bratskigh društava: „Željeznice Srbije“ iz Užica, HET Trebinje, „Mratinje“ Plužine, „Elektrokrajina“ Banja Luka, TE „Ugljevik“ i „Bočac“ Mrkonjić Grad, pojasnio je Vasić, dodajući da i njihovi članovi učestvuju na brojnim akcijama pomenutih bratskih društava.

Sekcija dobrovoljnih davalaca krvi ZP „Hidroelektrane na Drini“ broji 53 člana, od čega su većina višestruki davaoci, i najaktivnija je u okviru Društva dobrovoljnih davalaca krvi „Stara Hercegovina“ sa sjedištem u Višegradu.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,