Druženje sa planinarima iz Vlasenice [FOTO]

09. juna 2014. 058.ba

Biciklom oko Rogatice

ROGATICA – Nedavno su Rogaticu posjetili planinari iz Vlasenice u želji da upoznaju neke od prirodnih ljepota Rogatice. Domaćini su im bili Boro i Zdenko Brusin i za početak su im preporučili pećinu Banj Stijena, stari grad Borač i potok Lukavica sa svojim predivnim kaskadama i jezercadima. Cilj posjete nije samo razgledanje ovih prirodnih ljepota i istorijskih objekata, nego i druženje.

Svi su bili oduševljeni pećinom Banj Stijena i bogatstvom pećinskih ukrasa, tako da su proveli puna tri sata u razgledanju njenih hodnika i dvorana okićenih stalaktitima, stalagmitima, stubovima, draperijama i do vrha punih vodom bigrenih kada. Proljetne kiše još uvijek su održavale visok vodostaj rijeke Prače, što je otežalo prelazak rijeke ali istovremeno to je bio pravi izazov izboriti se sa brzom i ledenom Pračom. Dosta vode je bilo i u pećini, što je na pojedinim mjestima stvaralo probleme, jer su neki hodnici bili potopljeni. Sve to nije umanjilo utisak, naprotiv ostalo je jako sjećanje obogaćeno mnoštvom predivnih fotografija.

Drugi dio dana proveli su u lijepom druženju uz izuzetan srneći gulaš majstora Dalibora Vidovića. Bio je ovo jedan predivan dan u društvu koje spaja ljubav prema prirodi i ljudima. Nadamo se da će Dragan Ilić, Milenko, Siniša, Vesna, Valentina, Davor, Vesna Ljubičić Došić, Dalibor i Dragan, sa sobom ponijeti iste ovakve utiske.

U prethodnoj posjeti su obišli zidine starog grada Borča kod sela Varošište, slavnog utvrđenja feudalnih gospodara Pavlovića iz XV vijeka. Vremena za detaljan obilazak grada nije bilo jer su htjeli da vide i predivne vodopade, koje lokalno stanovništvo naziva skakavci, ispod sela Drobnići prema Selu Kukavice. U nekoj narednoj posjeti, gradu Borču će posvetiti cijeli dan.

Neće se stati na ove dvije posjete, imaju još mnogo lijepog i zanimljivog na opštini Rogatica, ali isto tako dogovor je da im rogatičani uzvrate posjetu i obiđu neke od prirodnih bogatstava Vlasenice, kojih zasigurno nije malo.

[royalslider id=“114″]

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Zdenko Brusin

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Zdenko Brusin

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , , ,