Finale manifestacije „Rastimo uz ples“ [FOTO]

02.06.2014.

Rastimo uz ples Rogatica

ODUŠEVILI MALI, I VELIKI, PLESAČI

ROGATICA – Finale višemjesečne međunarodne manifestacije „Rastimo uz ples“ koju je na prijedlog Dječije asocijacije iz Beograda i podršku opštine, prihvatilo Dječije obdanište u Rogatici, kao i u svim drugim gradovima članicama Asocijacije u Srbiji, Crnoj Gori, Makedonji, Republici Srpskoj i Federaciji BiH, održano je juče, 1. juna, u 18 časova u Rogatici.

Iako je organizovana po prvi put, ova svojevrsna kulturno-zabavna manifestacije okupila je preko 80 mališana u dobi od 3 do 7 godina koji su osnovne korake plesa sticali uz pomoć vaspitaćica u Dječijem obdaništu. Manifestacija je podržana i u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ angažujući pet odjeljenja prvih i drugih razreda, pa je na završnoj svečanosti, koja je, zbog kiše, umjesto na igralištu Malih sportova održana u Sportskoj dvorani, učestvovalo više od 180 malih plesača i preko 50 njihovih majki, koje su takođe prošle kroz plesnu obuku njihove djece.

Nakon himne „Rastimo uz ples“, odjevena u majice i ostalu opremu različitih boja, na oduševljenje prepune sportske dvorane, djeca su odplesala 12 koreografija iz programa Dječije asocijacije u Beogradu, kao nosioca manifestacije. Evo naziva samo nekih numera. Počeli su sa „Ivin-im voz-om“, a nastavili sa „Kaplje kiša“, „Kad je bio mrak“, „Skočko“, „Kaubojskim plesom“… Posebno je bio zanimljiv dio u kome su se malim plesačima pridružile njihove mame i zajedno odplesale „Pačiji i Pingvin ples“. Mame su na kraju i samostalno odplesale „Vestern polku“.

Direktorka Dječijeg obdaništa Nataša Duvnjak sa vaspitačicama u ovoj ustanovi i ostali akteri ovog svojevrsnog kulturnog događaja toplo su pozdravljeni od prepunog gledališta za trud koji su uložili da on uspije.

Očito zadovoljna onim što je pokazano Nataša Duvnjak reče da je cilj ostvaren. Iznad svih očekivanja okupili smo i naučili osnove plesa veći broj naše djece. Uz to, naše Odbanište i Rogaticu kao mjesto i opštinu uveli smo među veliki broj gradova regiona u kojim je večeras plesalo više hiljada malih plesača i njihovih majki. Dogodine, nadamo se, sa nama će plesati i tate, poručila je ona.

[royalslider id=”113”]