FK Mladost Rogatica – uz brojne probleme ostali u ligi

18.06.2014.

FK Mladost Rogatica

ROGATICA – Kada se spuštala zavjesa na kraj prvenstva u Drugoj fudbalskoj ligi Republike Srpske grupa istok, rogatička Mladost za dlaku je izbjegla baraž, ili još gore, ispadanje iz lige.

Zaustavila se na 11. mjestu prvenstvene tabele sa 33 osvojena boda iz deset dobijenih utakmica i tri neriješena rezultata.

Uprava kluba i stručni štab na čelu sa Draganom Jovanovićem su više nego zadovoljni. Ostvaren je cilj dat na početku prvenstva – ostanak u ligi.

– Ovo tim prije, naglašava predsjednik kluba Ljubiša Zeljaja, što se mnogo štošta tokom prvenstva zbivalo u i oko kluba. Počeli smo sa jednim a završili sa drugim predsjednikom kluba. U stručnom štabu je bilo još gore. Promijenila su se tri trenera seniorske ekipe. Startovali smo sa Jadrankom Janjićem. Njega je ubrzo zamijenio Vlado Marković, a ovoga Dragan Jovanović sa kojim smo nekako priveli kraj ovog prvenstva.

– Ni u igračkom kadru nije sve štimalo. Ma koji bio šef stručnog štaba, nije bio siguran da će tim iz ove igrati i na narednoj utakmici, dodao je Zeljaja.

– I finansije nisu bile ružičaste. Ono što smo iz budžeta opštine dobivali uglavnom je pokrivalo osnovne troškove. Sudijama i delegatima isplatili smo oko 4500 maraka. Za prevoz smo potrošili nešto više od 3500, kotizacija je odnijela 2000, registracije fudbalera 1000 maraka itd. Najmanje nam je ostalo za stvaranje boljih uslova za rad kluba, glasno razmišlja prvi čovjek Mladosti.

Na takmičarskom planu Rogatičani bi jesen prošle godine najviše voljeli da što prije zaborave. Za cijelu polusezonu osvojili su svega 14 bodova. Posebno žale bodove iz prve utakmice kada su na domaćem terenu izgubili bodove od nevesinjskog Veleža. Oni su ih, svi se u klubu slažu, mogli koštati ispadanja iz lige.

Proljeće je bilo znatno bolje. Osvojeno je 19 novih bodova sa 26 datih i 21 primljeni gol.

Nenad Tošović

I u ovom dijelu prvenstva briljirao je Nenad Tošović, trećeplasirani strijelac u ligi sa postignutih 11 govola. Dobro su igrali i Obradović, Bjelaković, Zimonjić i Tadić. Nije zanemarljiva ni pomoć novajlija Gigovića i Urte, ali i mlađanih Neškovića, Nerića i Mihajlovića, a popravili su se i golmani Ljubinac i Rac. Primili su 21 gol, što je za pet manje nego u jesenjem dijelu prvenstva.

O svemu ovome, kazuje predsjednik Zeljaja, uskoro će raspravljati i Skupština kluba na kojoj će se utvrditi i „vozni red“ aktivnosti pred naradno prvenstvo do čijeg početka nije ostalo puno – polovina avgusta.