Fudbalski turnir „Jahorina kup 2014“

18.06.2014.

Piksi kup

POLOVIČAN USPJEH MLADIH FUDBALERA IZ ROGATICE

ROGATICA – Prošlog ponedeljka, 16. juna, na Jahorini, u organizaciji Škole fudbala „Piksi“ sa Pala, održan je još jedan „Jahorina kup“ za fudbalske nade. Okupio je 16 ekipa iz više mjesta Republike Srpske, Federacije BiH i Crne Gore, generacija rođena 2001. godine.

Među njima bile i nade fudbala u Rogatici okupljene u Školi fudbala pri FK Mladost. Igrali su u grupi sa Borcem iz Banja Luke, „Visoko“ iz Visokog i „Olimpikom“ iz Sarajeva.

– Sa Borcem smo igrali 3:3. „Visoko“ smo pobijedili sa ubjedljivih 3:0, a od „Olimpika“ izgubili sa minimalnih 0:1, priča učitelj-trener mladih fudbalera Mladen Simsija.

– Kad se sve sabralo, dodaje on, zauzeli smo 5. mjesto. Mi to smatramo solidnim uspjehom, jer se igralo u izuzetno teškim uslovima. Cijelog dana na Jahorini je padala kiša i temperatura je bila samo 3 Celzijusa u plusu.

– Iako nismo briljirali, ovaj turnir za nas je bio dobra uvertira pred naredne turnire u Sokocu, koji će okupiti mlade fudbalere u dobi od 1999 do 2007, Višegradu na kome će se takmičiti generacija rođena 2002, 2003. i 2004. i na Zlatiboru, ako odemo, 2001. i 2002. godište, rekao je još Mladen Simsija.

– A odlazak na Pale i Jahorinu, dodao je član uprave Škole fudbala Velibor Janjić, i ovog puta omogućilo je ŠG „Sjemeć“, stavivši na raspolaganje vozilo za prevoz. Time se, po njegovom mišljenju, direktno pomaže razvoju fudbala u gradu i opštini, a i šire.