Igor Radojičić: Andrićgrad mjesto za istoriju, književnost i kulturu

SRNA - 28. јуна 2014. 058.ba

Igor Radojičić

ANDRIĆGRAD – Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Igor Radojičić izjavio je da će Andrićgrad biti mjesto u kojem će se moći govoriti o istoriji, književnosti i kulturi, ali i važna turistička atrakcija.

„Za posljednje tri godine, kada je počeo da se gradi Andrićgrad, veoma mnogo turista posjetilo je Višegrad, što dokazuje da je njegova izgradnja izuzetno dobra ideja“, rekao je u Bosanskom Grahovu, gdje je svečano otvorena obnovljena rodna kuća Gavrila Principa povodom 100 godina od početka Prvog svjetskog rata.

Radojičić je rekao da otvaranje Andrićgrada predstavlja „novi kamen u istorijskoj vertikali“, koji se veže za današnje vrijeme, a pokušava da poveže i svu prethodnu istoriju u više tačaka.

U prisustvu najviših zvaničnika Republike Srpske i Srbije danas, na Vidovdan, svečano će biti otvoren grad od kamena – Andrićgrad, čiji je idejni tvorac režiser Emir Kusturica.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: