Iz štampe izašao prvi vanredni broj časopisa „Soko“

27. juna 2014. 058.ba

Časopis SOKO

TEMATSKI O PRVOM SVJETSKOM RATU

VIŠEGRAD – Iz štampe je izašao prvi vanredni broj časopisa „Soko“, Srpskog sokolskog društva „Soko“ iz Dobruna, posvećen stogodišnjici Prvog svjetskog rata.

U tematskim tekstovima vanredni broj „Sokola“ podsjeća na namjere Austrougarske monarhije o razmještanju „neposlušnih“ Srba sa graničnog područja prema Srbiji i Crnoj Gori, na stvarne uzroke Prvog svjetskog rata, na Gavrila Principa i Sarajevski atentat, te na pogrome nad Srbima nakon njega.

Kroz razne komentare, osvrte i studije vanredni broj časopisa „Soko“ predstavlja istinu iz tog perioda srpskog stradanja.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,