Konferencija beba u Foči – 4.jula

27.06.2014.

Bebe

FOČA – Opština Foča će i ove godine, uz podršku sponzora, a na inicijativu Ministarstva porodice, omladine i sporta RS organizovati manifestaciju „Konferencija beba“, koja će se održati u petak, 4.jula. na Gradskom trgu od 19 časova.

Pravo učešća imaju bebe do dvije godine starosti, rođene u periodu od 4.jula 2012. do 1.jula 2014. godine. Bebe preko dvije godine biće gosti konferencije „Beba-veteran“.

„Najporodica“, porodica sa najviše djece prisutna na konferenciji i što mlađih godišta, biće nagrađana prigodnom novčanom nagradom.

Prijave za učešće na manifestaciji podnosi se u šalter sali opštine Foča, svakim radnim danom u periodu od 7 do 15 časova. Uz prijavu je potrebno donijeti rodni list bebe.

Cilj manifestacije je da upozna javnost o nepovoljnoj demografskoj slici u RS i problemu nedovoljnog rađanja i da podrška mladim ljudima da planiraju i osnivaju svoje porodice.

Opština Foča i ove godine izdvaja sredstva za jednokratnu pomoć u iznosu od 1000 maraka za porodice koje dobiju treće i svako sljedeće dijete, kao i za novorođene u porodicama u kojima su roditelji nezaposleni.

U prošloj godini izdvojena su sredstva i za vantjelesnu oplodnju u iznosu od 20.000 maraka.