Maturanti prošetali gradom

SRNA - Aleksandra Janković - 08. јуна 2014. 058.ba

Maturanti u Foči

FOČA – Predvođeni učenikom generacije Bojanom Kovačevićem, fočanski maturanti prošetali su večeras Njegoševom ulicom.

Prema tradiciji, veliki broj Fočaka pozdravio je još jednu generaciju svojih sugrađana, koji su zakoračili u svijet odraslih.

Nakon svečane šetnje, maturanti, zajedno sa svojim profesorima u restoranu Kazneno-popravnog zavoda na Brionima, ostrvca na rijeci Ćehotini, proslavljaju kraj srednjoškolskog obrazovanja.

Maturanti u Foči

Gimnaziju, medicinsku, šumarsku i mašinsku školu, te trogodišnju školu trgovaca i poslovnih sekretara ove godine završilo je 210 učenika.

Sa odličnim uspjehom, iz srednje škole izlazi 49 maturanata, od kojih je pet vukovaca, a đak generacije je učenik Gimnazije Bojan Kovačević.

Na popravni ispit upućeno je 38 maturanata. Rezultati pismenog maturskog ispita iz srpskog jezika biće poznati 9. juna, a dan kasnije počinju usmene odbrane mature. Svečano uručenje diploma biće 19. juna.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: ,