Na području Rogatice mnogo nekropola

06.06.2014.

Mutabdžija u Rogatici

ROGATICA – Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Goran Mutabdžija izjavio je danas u Rogatici da u ovoj opštini postoji veliki broj kulturnih spomenika koji bi trebalo da budu stavljeni pod zaštitu Uneska.

Tokom razgovara sa načelnikom ove opštine Tomislavom Puhalcem, Mutabdžija je naveo da na području Rogatice postoji veliki broj nekropola i stećaka, te dodao da je od velike važnosti kao kulturni spomenik i most na Žepi, ali Ministarstvo nije zadovoljno njegovim održavanjem i sanacijom.

Prema njegovim riječima, resorno ministarstvo ima dobru saradnju sa opštinom Rogatica.

Ministar prosvjete istakao je da je sada najvažnije da bude završena školska godina u svim školama u Republici Srpskoj, jer je veliki broj škola pogođen poplavama.

Mutabdžija je rekao da je završetak školske godine potreban da bi se počelo sa sanacijom štete na objektima škola prije početka nove školske godine.

Ministar prosvjete, tokom sastanka sa direktorom Osnovne škole “Sveti Sava” Tomom Pavlovićem i Srednje škole Stevom Dokićem, rekao je da će Ministarstvo posebno insistirati na informatizacija nastavnih sadržaja kroz program “Dositej”, jer se želi održati korak sa razvijenijim društvima.