Na Vidovdan, 28. juna, izmjenjen režim saobraćaja

27.06.2014.

Višegrad-glavna ulica

KRUŽNI TOK I DODATNI PARKINZI

VIŠEGRAD – Povodom centralne manifestacije obilježavanja 100 godina od početka Prvog svjetskog rata, svečanog otvaranja kompleksa Andrićgrad u Višegradu, kao i centralne proslave krsne slave VRS i Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka, u subotu, 28. juna na području Višegrada doći će do određene redukcije režima saobraćaja, potvrdio je Zoran Ušćumlić, komandir Policijske stanice Višegrad.

– Zbog očekivanog prisustva većeg broja vozila i pješaka doći će do izmjene režima saobraćaja u ulicama Druge Podrinjske brigade i Kralja Petra Prvog. Tako će od 7 časova pa do završetka navednih manifestacija u pomenuitim ulicama biti uveden jednosmerni tok saobraćaja, pojasnio je Ušćumlić.

On dodaje da će biti uspostavljen kružni jednosmerni saobraćaj od Rzavskog mosta ulicom Druge Podrinjske brigade prema Trgu palih boraca, a odatle ulicom Kralja Petra Prvog do Rzavskog mosta.

– Radi nedovoljnog broja obilježenih parking mjesta na području grada biće određena i dodatna alternativna parkirališta za motorna vozila, koja će biti pod nadzorom saobraćajne policije, precizirao je Ušćumlić i dodao da će parking ispred Andrićgrada biti rezervisan za vozila štićenih ličnosti i VIP zvanica.

Ušćimlić je rekao da se 28. juna, na Vidovdan, očekuje povećan intenzitet saobraćaja i na području Dobruna, posebno na dionici prema manastiru.

– Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju na povećan oprez tokom vožnje, te da se pridržavaju naredbi o izmjenjenom režimu saobraćaja u centru Višegrada i da poštuju naredbe policijskih službenika koji će regulisati saobraćaj, poručio je Zoran Ušćumlić, komandir Policijske stanice Višegrad.