Načelnik Višegrada oštetio opštinu za 100.000 KM

SRNA - 06. juna 2014. 058.ba

Slaviša Mišković

VIŠEGRAD – Služba za suzbijanje organizovanog kriminaliteta i korupcije Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske podnijela je Specijalnom tužilaštvu Srpske izvještaj o učinjenim krivičnim djelima protiv lica čiji su inicijali M.S. iz Višegrada i P.D. iz Brčko distrikta, rečeno je Srni u MUP-u Srpske.

Lice M.S. se sumnjiči za produženo krivično djelo „Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja“, a P.D. da je učinio krivično djelo „Nedozvoljena trgovina“.

Lice M.S. je u svojstvu načelnika opštine Višegrad u periodu od 17. maja do 15. novembra 2013. godine, iskoristivši službeni položaj, putem Udruženja poljoprivrednih proizvođača „Zavičaj“ Višegrad, suprotno Odluci o uslovima i načinu korišćenja podsticajnih sredstava za razvoj poljoprivrede i sela na području opštine Višegrad, bez provedene procedure javne nabavke, nabavio polovnu poljoprivrednu mehanizaciju od fizičkog lica koje nema registrovano preduzeće za prodaju u ukupnom iznosu od 248.400 KM.

S ciljem plaćanja ove nabavke, kao načelnik opštine donio je šest odluka o odobravanju sredstava za podsticaj razvoju poljoprivrede i sela u iznosu od 248.400 KM i na taj način oštetio budžet opštine Višegrad za iznos od oko 100.000 KM.

Nabavljenu poljoprivrednu mehanizaciju M.S. je dao na korištenje 27 lica sa područja opštine Višegrad, od kojih njih 14 uopšte nisu registrovani u Registru poljoprivrednih gazdinstava u APIF-u.

Lice P.D. se sumnjiči da je bez ovlašćenja za trgovinu tokom 2013. godine u svrhu dalje prodaje, kao fizičko lice, nabavio poljoprivrednu mehanizaciju od predzeća „Hrast“ d.o.o. Brčko distrikt, koju je kasnije, takođe, kao fizičko lice prodao Udruženju poljoprivrednih proizvođača „Zavičaj“ Višegrad u ukupnom iznosu od 214.500 KM, iako nema registrovano preduzeće, niti je upisan u registar preduzeća i preduzetnika Osnovnog suda Brčko distrikta, ni kao osnivač niti kao lice ovlašteno za zastupanje bilo kojeg privrednog subjekta.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,