Neimari grade do Vidovdana [FOTO]

24. juna 2014. 058.ba

Sahat kula u Andrićgradu

ANDRIĆGRAD – U kompleksu Andrićgrada u Višegradu, koji se gradi po ideji slavnog srpskog režisera Emira Kusturice, u toku su posljednje pripreme za centralnu manifestaciju obilježavanja 100 godina od početka Prvog svjetskog rata, koja će biti održana 28. juna, na Vidovdan.

Neimari grada od kamena ubrzavaju građevinske radove na čudu koje je za samo četiri godine niklo na oblama Drine i Rzava, a glavni inženjer u Andrićgradu Radomir Stojić kaže da trenutno traje izgradnja Karavan-saraja i Sahat-kule, te Vizantijskog dvora sa desne strane od ulaza na glavnu kapiju.

„Pri završetku su i radovi na kulama Andrićgrada iz vizantijskog perioda, koji će sa kupolom hrama cara Lazara dominirati kompleksom“, rekao je Stojić.

U hramu cara Lazara i kosovskih mučenika, nakon završetka podne obloge od kamena, kamenom će biti oblaženi i stubovi ove građevine, koja je modifikovana kopija manastira Visoki Dečani.

Andrićgrad svakim danom posjećuje sve više turista.

[royalslider id=“116″]

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,