Od 16. juna upis u prve razrede

Sreten Mitrović - 05. јуна 2014. 058.ba

Srednja škola u Rogatici

ROGATICA – Danas, 5. juna, na oglasnoj tabli Srednjoškolskog centra „27. januar“ u Rogatici objavljen je konkurs za upis učenika u prve razrede za školsku 2014/2015. godinu.

– Prema odobrenju Ministarstva prosvjete i kulture RS ove školske godine omogućen nam je upis 106 učenika u pet odjeljenja prvih razreda. U gimnaziji opšteg smjera imaćemo dva odjeljenja sa 44 učenika. U struku ekonomije, prava i trgovine za zanimanje ekonomski tehničar takođe treba da upišemo dva odjeljenja sa 44 i jedno odjeljenje u struci šumarstva i obrade drveta za zanimanje proizvođač primarnih proizvoda trećeg stepena sa 18 učenika, reče v. d. Direktora Centra Stevo Dokić.

– Prvi upisni rok, dodao je on, počinje 16. i trajaće do 27. juna. Oni koji se, iz ovih ili onih razloga, ne upišu u ovom imaju i drugi upisni rok. On počinje 30. juna i traje do zaključno sa 17. julom.

Osnovni kriterij za upis je uspjeh tokom osmogodišnjeg školovanja i dodatni ocjene od šestog do devetog razreda iz predmeta važnih za struku za koju se kandidat opredjeljuje. Tako, primjera radi, za gimnaziju će se posebno vrednovati ocjene iz srpskog i engleskog jezika, matematike, fizike i hemije, za ekonomske tehničare iz srpskog i engleskog, matematike, istorije i geografije, a za drvodeljce iz srpskog, matematike, biologije, hemije i informatike. Tu je, naravno, i ograničavajući faktor, mogući broj učenika za upis u svaku od struka.

Da napomenemo, devete razrede u ovdašnjoj Osnovnoj školi „Sveti Sava“ završilo je 97 učenika. To će onda reći da svi imaju šansku da srednjoškolsko obrazovanje nastave u svom gradu uz nešto slobodnih mjesta za kandidate i iz drugih gradova i opštine, naglašava Stevo Dokić.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: ,