Održan koncert hora „Jedinstvo“

SRNA - 14. juna 2014. 058.ba

Hor Jedinstvo u Andrićgradu

ANDRIĆGRAD – Na Njegoševom trgu u Andrićgradu je održan koncert Dječijeg hora „Jedinstvo“ iz Banjaluke, na kojem su izvedena djela domaćih i stranih kompozitora prvenstveno komponovana u duhu svetovne i duhovne muzike.

Na sinoć održanom koncertu ispred hrama Svetog cara Lazara, „Jedinstvo“ je izvelo kompozicije poznatih kompozitora Damaskina Gradaničkog, Miodraga Govedarice, Stevana Mokranjca i Marka Pajčevića, neke domaće narodne pjesme i jednu kubansku narodnu pjesmu.

Dirigent hora Jasna Antonić podsjetila je da je sa ovim horom i horom u osnovnoj školi u kojoj radi, osvojila na raznim takmičenjima 11 zlatnih medalja, a najdraža joj je na jednom svjetskom takmičenju, gdje je nastupalo čak 500 horova.

Antonićeva je oduševljena Andrićgradom i ambijentom za kulturne priredbe.

„Ovo je skromni doprinos našeg hora otvaranju grada od kamena i manifestacijama koje će se ovdje dogoditi na Vidovdan, 28. juna“, zaključila je Antonićeva.

U Andrićgradu će biti održana centralna manifestacija kojom će Srpska i Srbija zajedno obilježiti Vidovodan.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,