Održana 14. sjednica Skupštine opštine Čajniče

24. јуна 2014. 058.ba

SO Čajniče

ČAJNIČE – 14. redovna sjednica Skupštine opštine Čajniče održana je 23. juna 2014. godine, u skupštinskoj sali Doma kulture „Filip Višnjić“ Čajniče s početkom u 9,00 časova.

Na sjednici su odbornici razmatrali 23 tačke dnevnog reda

Na dnevnom redu bila je informacija o izvršenju Budžeta opštine Čajniče za prva tri mjeseca tekuće godine. Prema riječima Samostalnog stručnog saradnika za finansije opštine Čajniče deficit opštine Čajniče je u odnosu na prošlu godinu znatno smanjen, ali i da postoji problem u vezi sa slabim punjenjem Budžeta naročito nakon poplava koje su zadesile državu.

Po prvi put Skupština opštine je razmatrala i izvještaje o radu OO Crvenog krsta Čajniče i Sportskog društva Čajniče za 2013. godinu. Koji su jednoglasno usvojeni od strane odbornika.

Pored ova dva izvještaja na dnevnom redu su razmatrani su i izvještaj realizaciji Plana održavanja gradskih ulica, lokalnih i nekategorisanih puteva na području opštine Čajniče u toku zimske sezone 2013/2014. godine, izvještaj o radu mjesnih zajednica na području opštine Čajniče i izvještaj o stanju poljoprivrede na području opštine Čajniče.

Do kraja sjednice odbornici su upoznati sa informacijom o stanju u oblasti sporta i fizičke kulture, zatim informacijom o stanju privrede, informacijom o radu pravobranilištva RS sjedište zamjenika Foča za 2013. godinu, informacijom o snadbjevanju potrošača električnom energijom u 2013. godini, informacijom o stanju vodosnadbjevanja i informacijom o stipendiranju studenata u školskoj 2013/2014. godini.

Odbornici su usvojili i nekoliko odluka, i to: Odluku o platama i drugim pravima funkcionera opštine Čajniče, odluku o oblicima učešća građana u ostvarivanju lokalne samouprave, odluku o davanju u zakup nepokretnosti, odluku o pristupanju postupku ekspoprijacije nepokretnosti, odluku o izmjenama i dopunama odluke o stimulisanju obavljanja preduzetničke djelatnosti na području opštine Čajniče.

U cilju omogućavanja i pomoći u obavljanju registrovane djelatnosti Skupština opštine je donijela i dvije odluke kojima je prenijeto pravo korištenja pokretne i nepokretne imovine JKP „Vrelo Čajniče“ doo Čajniče i odluku o prenosu prava upravljanja i održavanja vodovodnih sistema.

Na kraju zasjedanja odbornici su jednoglasno donijeli odluku o usvajanju opštinskog akcionog plana za unaprjeđenje inkluzivnog obrazovanja za period 2014–2018. godina.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Gordana Tadić

Rođena 14. septembra 1988. godine u Čajniču. Osnovnu i srednju školu završila u Čajniču. Godine 2012. diplomirala na Filozofskom fakultetu na Palama, odsjek Žurnalistika, te stekla zvanje diplomirani novinar.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Gordana Tadić

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: