Peta konferencija beba u Rogatici

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 26. јуна 2014. 058.ba

Konferencija beba u Rogatici

PREDSJEDNIK SA ČETIRI DANA STAROSTI

ROGATICA – Vasilije Limić, sin Ranke i Mirka Limić, star svega četiri dana, novi je predsjednik Konferencije beba u Rogatici. Njemu će u radu „pomagati“ Milica Matović kao beba koja će 28. juna navršiti godinu dana i Jovanka Gluhović, dvomjesečna beba sa najviše ima braće i sestara (tri brata i pet sestara) u porodici Maje i Nenada Gluhović iz sela Božine u MZ Stjenice, odlučeno je večeras, četvrtak, 26. juna, na petoj po redu Konferenciji beba koja je, zbog vremenskih (ne) prilika, održana u sali gradskog bioskopa.

Konferencija beba u Rogatici

Na Konferenciji je rečeno da je tokom prošle godine na području opštine rođeno 100 beba, a ove do 25. ovog mjeseca, 35. Upoređujući sa podacima sa prošlogodišnje konferencije zabilježen je pad rađanja. U godini prije konferencije rođeno je 108, a do 25. juna 2013. 46 beba.

To ipak nije umanjilo ljepotu i cilj konferencije. Okupila je veliki broj manjih i većih beba, ali i djece predškolskog i školskog uzrasta, naravno uz pratnju mama, tata, baka i deka, braće i sestara i drugih znatiželjnika.

Konferencija beba u Rogatici

Prigodan kulturno-zabavni program izvela su djeca iz ovdašnjeg Dječijeg obdaništa, kome je i povjerena organizacija ovog dječijeg druženja, i najmlađi članovi KUD „Sretenje“ Crkvene opštine u Rogatici.

Za razliku od ranijih godina na Konferenciji su pročitana i „Bebina pravila“ od 16 tačaka. Počinju sa „Ako je otvoreno, mora se zatvoriti“ i „Ako je zatvoreno, mora se otvoriti“, a završavaju sa „Ako me mama želi nositi, moram hodati“ i „Ako je mama, mora se grliti“.

Konferencija beba u Rogatici

Novi članovi Predsjedništva konferencije dobili su prigodne novčane i druge nagrade pokrovitelja Opštine Rogatica, Banke za matične ćelije „Krio sejv“ iz Sarajeva i nekih privrednih kolektiva. Nisu velike, ali bi uz 300 maraka, koliko opština, i 250 maraka, koliko država, izdvaja po novorođenčetu, trebalo da koliko-toliko bude stimulans posebno mladim bračnim parovima, na nova rađanja djece, poruka je sa Konferencije.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: