Plesalo više od 200 djece iz vrtića

SRNA - Aleksandra Janković - 01. juna 2014. 058.ba

Rastimo uz ples u Foči

FOČA – Više od 200 mališana Dječijeg vrtića „Čika Jova Zmaj“ plesalo je danas u Gradskoj dvorani u Foči u okviru regionalne manifestacije „Rastimo uz ples“, koju je organizovala Dječija plesna asocijacije iz Beograda.

Na podijumu se našlo i tridesetak majki, koje su zajedno sa svojom djecom i vaspitačima iz vrtića proteklih nekoliko mjeseci uvježbavali razne koreografije.

Pred punim tribinama Gradske dvorane, igralo se i pjevalo uz zvuke pačijeg, pingvin i kaubojskog plesa, skočka, vestern polke i afrike.

Direktor Dječijeg vrtića „Čika Jova Zmaj“ Slađana Vladičić kaže da je riječ o najvećem sinhronizovanom plesu u regionu, u kojem su učestvovale 44 predškolske ustanove iz Srbije, BiH, Crne Gore i Makedonije.

Rastimo uz ples u Foči

„U januaru smo počeli sa pripremama, a u februaru su nam se priključile mame, koje su imale veliku želju da plešu sa svojom djecom. Vježbale su svake srijede“, rekla je Vladičićeva.

U plesu su učestvovala djeca svih grupa iz vrtića, od „jaslica“ do šestogodišnjaka, a program su vodili „dobra vila“ i pajac.

Manifestacija „Rastimo uz ples“ organizovana je četvrtu godinu zaredom, a vrtiću iz Foče ovo je bilo prvo učešće.

U BiH, plesala su i djeca predškolskih ustanova iz Goražda, Čajniča, Rogatice i Brčkog.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,