Poribljavanje rijeke Lim

02. juna 2014. 058.ba

Poribljavanje u Rudom

RUDO – U subotu, 31. maja, Sportsko ribolovno društvo „Jezero“ je izvršilo poribljavanje rijeke Lim u Rudom.

„Svake godine nabavlja riblju mlađ za SRD „Jezero“, kao nadoknadu za potopljene vode i tako pomaže u obnavljanju ribljeg fonda. U rijeku Lim i jezero se svake godine ubaci mlađ pastrmke i šarana. To je velika stvar za ovo malo ali jako uspješno društvo“ – rekao je Vojislav Topalović, predsjednik ovog društva.

SRD „Jezero“ iz Rudog je takmičarski jako uspješno. Ono u svojim redovima ima i reprezentativca BiH, a učestvuje i na državnim prvenstvima BiH i RS kao i u kupu oba entiteta.

Poribljavanje u Rudom

Ovo društvo, takođe, organizuje i svoja udružinska takmičenja gdje svoje učešće uzimaju pioniri, pionirke, omladinci, seniori, a postoji i ženska ekipa koja ih uspješno predstavlja.

Za najmlađe, ali ne i najmanje bitne, se svake godine organizuje škola ribolova, koju vode uspješni takmičari SRD „Jezero“.

Senior Milomir Petrić već duži niz godina predstavlja SRD „Jezero“ u seniorskoj ligi BiH, a kao reprezentativac BiH je učestvovao na Svjetskom i Evropskom prvenstvu.

Čovjek koji uspješno čuva riblji fond i sve ove godine sam brine o ribi u vodama rijeke Lim je, profesionalni ribočuvar, Radojko Pjevčević, koji je i ovog puta bio na visini zadatka.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , , ,