Poribljavanje rijeke Lim

02.06.2014.

Poribljavanje u Rudom

RUDO – U subotu, 31. maja, Sportsko ribolovno društvo “Jezero” je izvršilo poribljavanje rijeke Lim u Rudom.

“Svake godine nabavlja riblju mlađ za SRD “Jezero”, kao nadoknadu za potopljene vode i tako pomaže u obnavljanju ribljeg fonda. U rijeku Lim i jezero se svake godine ubaci mlađ pastrmke i šarana. To je velika stvar za ovo malo ali jako uspješno društvo” – rekao je Vojislav Topalović, predsjednik ovog društva.

SRD “Jezero” iz Rudog je takmičarski jako uspješno. Ono u svojim redovima ima i reprezentativca BiH, a učestvuje i na državnim prvenstvima BiH i RS kao i u kupu oba entiteta.

Poribljavanje u Rudom

Ovo društvo, takođe, organizuje i svoja udružinska takmičenja gdje svoje učešće uzimaju pioniri, pionirke, omladinci, seniori, a postoji i ženska ekipa koja ih uspješno predstavlja.

Za najmlađe, ali ne i najmanje bitne, se svake godine organizuje škola ribolova, koju vode uspješni takmičari SRD “Jezero”.

Senior Milomir Petrić već duži niz godina predstavlja SRD “Jezero” u seniorskoj ligi BiH, a kao reprezentativac BiH je učestvovao na Svjetskom i Evropskom prvenstvu.

Čovjek koji uspješno čuva riblji fond i sve ove godine sam brine o ribi u vodama rijeke Lim je, profesionalni ribočuvar, Radojko Pjevčević, koji je i ovog puta bio na visini zadatka.