Prestolonaslednik Aleksandar II Karađorđević u Andrićgradu

andricgrad.com - 28. јуна 2014. 058.ba

Aleksandar Karađorđević u Andrićgradu

ANDRIĆGRAD – Njegovo kraljevsko visočanstvo prestolonaslednik Aleksandar II Karađorđević koji se danas nalazi u zvaničnoj posjeti Andrićgradu, povodom 100 godina od početka Prvog svetskog rata, u pratnji Patrijarha Irineja, ministra rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Petra Đokića, akademika Matije Bećkovića i domaćina Emira Kusturice obišao je kompleks Andrićgrada i tom prilikom se upoznao sa veličinom i značajnošću projekta.

Ranije tokom dana Aleksandar II Karađorđević prisustvovao je svetoj arhijerejskoj liturgiji i osveščćenju hrama Svetog kneza Lazara koji je sagrađen u Andrićgradu koji je umanjena replika manastira Visoki Dečani.

Planom i programom svečanosti za 16:30 časova predviđeno je zvanično otvaranje Andrićgrada i presjecanje vrpce u svečanoj pratnji orkestra „Garde“.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: ,