Promocija novih knjiga Milada Obrenovića [FOTO]

Tekst i foto Sreten Mitrović - 12. juna 2014. 058.ba

Milad Obrenović u Rogatici

ROGATICA – Milad Obrenović, sve poznatiji književnik, liričar i aforističar iz Rogatice svoje najnovije dvije zbirke poezije za djecu sa naslovima „Čudo neviđeno“ i „Ko je jajetu tata“ večeras, 12. juna, predstavio je i u rodnom gradu.

Milad Obrenović u Rogatici

U prepunom holu Osnovne škole „Sveti Sava“ ljubitelje lijepe pisane riječi, među kojima je bilo najviše školaraca, promociju Obrenovićevih knjiga organizovali su Narodne biblioteka iz Užica kao izdavač, Narodne biblioteka „Ivo Andrić“ i sam autor uz pomoć recitatorsko-literarne i muzičke sekcije višegradske biblioteke pod stručnim rukovodstvom profesorke Miljane Prodan, čiji članovi su recitovali dijelove iz knjiga Milada Obrenovića.

Milad Obrenović u Rogatici

Govoreći o Obrenovićevim knjigama Bojan Pecikoza, direktor Biblioteke u Višegradu, rekao je da je Obrenović svojim knjigama maksimalno privukao pažnju najmlađih čitalaca. Poezija ovog darovitog pjesnika dovoljno je naivna i mudra, šaljiva i poučna. Izbor pjesnikovih tema iz kojih se obavezno čuje dječiji osmjeh bio je i razlog više da se Narodne biblioteka iz Višegrada, sa posebnim zadovoljstvom, prihvatila promocije njegovih knjiga.

Milad Obrenović u Rogatici

Prilog na ovoj kulturnoj manifestaciji kao gosti, čitajući svoje dječije pjesme, dali su i književnici iz Višegrada Slavko Heleta i Dragica Grbić, a program, koji je završen recitacijom „Naš jezik“ iz Obrenovićeve knjige „Čudo neviđeno“, uspješno su vodili osnoivci Nađa Vučičević i Ognjen Miličević.

Milad Obrenović u Rogatici

Posebne simpatije prisutnih sviranjem na gitari izazvala je mlada, više puta nagrađivana, Teodora Đaković.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , , , , ,