Promovisana edicija knjiga „Srbija 1914-1918“

28. juna 2014. 058.ba

Edicija knjiga Srbija 1914-1918 - promocija

ANDRIĆGRAD – U petak veče, 27. juna, uoči centralnih Vidovdanskih svečanosti povodom stotinu godina od početka Prvog svjetskog rata i otvaranja kompleksa Andrićgrad, u Andrićevom institutu je promovisana edicija od deset knjiga „Srbija 1914-1918“.

O ediciji, koju su zajednički objavili „Prometej“ i Radio-televizija Srbije, govorili su prof. dr Ljubodrag Simić, dopisni član SANU, dr Đorđe Đurić, dr Miloš Ković i dr Slobodan Bjelica.

Knjige iz ove edicije daju odgovore na to kako je došlo do Velikog rata, o njegovim uzrocima, događajima, ličnostima i posljedicama.

Na promociji je naglašeno da se radi o kapitalnim knjigama koje osvjetljavaju ključne godine Srbije s početka 20 vijeka.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,