Protekli vikend u opštini Rudo prepun kulturnih događaja i aktivnosti

12. јуна 2014. 058.ba

KUD Rudo

RUDO – U okviru dječije nedelje, u petak, održana je manifestacija u organizaciji CKPD „Prosvjeta“ Rudo, NVO „Luna“, OŠ „Boško Buha“ Štrpci i OŠ Rudo.

Pored 120 učesnika ove manifestacije učešće su uzele i folklorne sekcije „Prosvjeta“ Bijelo Brdo, „Prosvjeta“ Mioče, OŠ „Boško Buha“ Štrpci i sekcija OŠ Rudo.

KUD „Prosvjeta“ Rudo, u subotu 07. juna, učestvovao je na međunarodnoj smotri folklora u Mojkovcu na međunarodnom festivalu „Mojkovac 2014“.

„Učestvovalo je 20 kulturno umjetničkih društava iz Srbije, Crne Gore i RS. Dva predstavnika iz RS su bila KUD „Prosvjeta“ Rudo i KUD „Sveti Đorđe“ Novo Goražde. Smotra je bila revijalnog karaktera.

KUD „Prosvjeta“ Rudo na ovoj smotri je odnjelo pobjedu 2011. i 2012. godine.

Na smotri su ostvareni kontakti i dobijen poziv za učestvovanje na dječijem festivalu folklora koje organizuje KUD „Andrijevica“ Berane. Ostvareni su kontakti i sa KUD „Pljevlja“ iz Pljevalja.

KUD Rudo

A povodom zavjetnog dana Sv. Trojice, u nedjelju 08. juna, u MZ Štrpci, u kulturnom programu učestvovala je najmlađa sekcija KUD „Prosvjeta“ Štrpci , ženska pjevačka etno grupa „Prosvjeta“ Rudo i starije folklorne sekcije Mioče i Štrpci – izjavio je Ilija Arsić.

KUD Rudo

09. juna u uporti Crkve Sv. Petke na Bijelom Brdu, nakon završetku svete liturgije i nošenja litija oko hrama organizovan je kulturno umjetnički program koji je otvorila vokalna solistkinja Natalija Vidaković, član Etno grupe „Prosvjeta“ Rudo sa pjesmom „Kosovski božuri“.

U nastavku programa učestvovali su najmlađa folklorna sekcija „Prosvjeta“ Bijelo Brdo i muška pjevačka Etno grupa „Prosvjeta“ Rudo.

Izveden je i duet Tanje Milanović i Milana Stankovića članova pjevačke grupe „Prosvjeta“ Rudo.

Program je zatvoren igrama iz šumadije starije folklorne sekcije Bijelo Brdo.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: ,