„Putinovi“ bajkeri u gradu od kamena

SRNA - 28. juna 2014. 058.ba

Putinovi bajkeri u Andrićgradu

ANDRIĆGRAD – Grupa motociklista članova ruskog udruženja „Noćni vukovi“, čiji je počasni član i predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin, danas su posjetili Andrićgrad – arhitektonsko čudo na obalama Drine i Rzava.

Tridesetak bajkera članova udruženja „Noćni vukovi“ iz Republike Srpske, Srbije, Rusije i Bjelorusije krenulo je na proputovanje do Soluna, povodom obilježavanja 100 godina od početka Prvog svjetskog rata.

Motociklisti, nakon posjete Andrićgradu, gdje su se jutros družili i sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, nastavljaju put preko Srbije i Makedonije do Grčke, da bi položili vijence na srpsko vojničko groblje u Solunu na Zejtinliku, gdje su sahranjene žrtve poginule u proboju solunskog fronta u Prvom svjetskom ratu.

Moto-klub „Noćni vukovi“ nastao je krajem 80-tih godina prošlog vijeka na prostorima SSSR. Klub, iako osnovan na buntovničkim načelima, uvijek se oslanjao na pravoslavno korjenje i istoriju svoje zemlje.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,