Rogatičani bronzani u Francuskoj

12.06.2014.

Kadeti Rogatice u Franskuckoj

ROGATICA – Na međunarodnom omladinskom košarkaškom turniru koji je održan od 6. do 9. juna u francuskom gradiću Venelesu nedaleko od Marseja, mladi rogatički košarkaši postigli su sjajan uspjeh.

U kategoriji kadestskih ekipa izabranici Rajka Kojića su osvojili odlično treće mjesto i okitili se bronzanom medaljom.

Rogatičani su napravili seriju od četiri pobjede nad francuskim ekipama Marsejom, Marignanom, AS Beaumarcnaisom i Dugneom a samo su poraženi od srbijanske ekipe Ljubovije koja je na kraju bila i pobjednik u kategorijii U 15 gdje se nadmetalo 19 mladih košarkaških sastava.

Glasinac-Igman-Rogatica u francuskoj

Treba istaći da je u pionirskoj konkurenciji U 13 kombinovana ekipa sastavljena od poletaraca sokolačkog Glasinca, Igmana iz Istolne Ilidže i Rogatice osvojila srebrenu medalju.

Kadstski sastav Rogatice su pretstavljali: Nikola Radović, Viktor Zoranović, Miloš Kozić, Teodor Vukadin, Ognjen Kojić, Viktor Kojić, Boris Samardžić, Đorđe Banović, Igor Čolić, Damjan Planojević, Anđelko Đerić i Branislav Lazarević.

U kombinovanom pionirskom sastavu Glasinac-Igman-Rogatica predstavnici Rogatičana su bili Boris Samardžić, Đorđe Banović, Igor Čolić i Damjan Planojević. Pored trenera Rajka Kojića u vođstvu puta su bili i predstavnici roditelja Milan Vukadin i Borko Samardžić.