Svečanost u rogatičkom Dječijem obdaništu

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 23. јуна 2014. 058.ba

Obdanište u Rogatici

DOVIĐENjA DRAGI VASPITAČI

ROGATICA – Šezdesetoro djece iz grada i okolnih naselja u Javnoj predškolskoj vaspitno-obrazovnoj ustanovi Dječije obdanište prošlo je kroz program priprema za polazak u osnovnu školu naredne školske godine.

Obdanište u Rogatici

Realizacija programa trajala je 3,5 mjeseci, a realizovale su ga, uz punu saradnju sa roditeljima, vaspitačice zaposlene u ovoj ustanovi Vedrana Ćajić i Dragana Jovičević uz pedagoga Tatjanu Mokranin.

– Radilo se u dvije grupe. U prvoj je bilo 33, a u drugoj 27 predškolaraca, reče direktorka Obdaništa Nataša Duvnjak.

Na rastanku sa budućim školarcima direktorka i ostalo osoblje Obdaništa upriličili su večeras, 23. juna, malu svečanost u krugu ustanove na kojoj su djeca poslužena grickalicama, štapićima, slatkišima i sokovima. Bilo je i zajedničkog pjevanja, a „pala“ je i torta, koju su u slast pojela mali predškolci, ali i starija djeca iz komšiluka koja su sa zanimanjem pratila ovu malu svečanost. Prisutan je bio i ne mali broj mama i tata na koje su njihovi mezimci, u društvu vaspitačica i vršnjaka, totalno zaboravili.

Obdanište u Rogatici

Svečanost sa budućim školarcima završena je kolom sa horskim pjevanjem za ovu priliku posebno napisanom pjesmom. Evo dijela te pjesme: „Doviđenja dragi vaspitači, lijepo nam je u vrtiću bilo, stasali smo za đake prvake, pa nas škola poziva u krilo“.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: ,