Tradicionalni Trojčindanski turnir u Ziličini kod Rogatice

08.06.2014.

Turnir-fudbal Ziličina

POBJEDNIK EKIPA BRANKOVIĆI

ROGATICA – Pobjednik tradicionalnog Trojčindanskog turnira u malom fudbalu koji je danas, na Svete Trojice, održan u sve poznatijem izletištu, posebno mladih, Rogatičana Ziličini je ekipa koja je branila boje sela Brankivići sa boričkog platoa.

Turnir je okupio devet ekipa od kojih su dvije nosile ime naselja „Centar“ i „Rudo“ u Rogatici, a ostale sela iz bliže i dalje okoline, odnosno odakle je porijeklom najveći broj igrača koji su u njima igrali.

Pored pobjedničke ekipe Brankovići, tu su još drugoplasirana ekipa Zaganovići, treće plasirana ekipa „Centar“ (Rogatica) i četvrtoplasirana ekipa sela Podgaj. Još su igrali, uz spomenuto Rudo iz Rogatice, Gučevo, Ziličina, Seljani i Plješevica.

Turnir-fudbal Ziličina

– Ekipe učesnice turnira, reče njegov idejni pokretač Slobodan Brkić, bile su podijeljene u dvije grupe – A i B. Igrao je svak sa svakim iz grupe, a u polufinalu sastali su se prvi iz A i drugi iz B grupe i obratno. Za finale su se izborile ekipe Brankovići iz grupe A i Zaganovići iz grupe B. Pobijedila je ekipe Brankovići za koju su igrali: Nego Stanišić, Milija Rajak, Mićo Rajak, Mladen Ćebić, Milan Nešković i Miodrag Bjelica, i njima je pripala nagrada organizatora od skrominih 150 maraka. Drugoplasiranoj ekipi Zagamovići pripala je nagrada od 70, a trećeplasioranoj ekipi „Centar“ 20 maraka.

Turnir-fudbal Ziličina

Inače, turnir i lijep praznični junski dan doveli su u Ziličinu veliki broj Rogatičana, posebno mladih. Došli su da napokon jedan dan provedu u prirodi, družeći se pored Rakitnice čija bistra voda je bila kao biser modroplave boje od zelenila koje okružuje rijeku i samo izletište. Došao je i veliki broj porodica sa djecom kojoj izletište Ziličina pruža idealne uslove za bezbrižnu igru. I odrasli su imali priliku za uživanje. Uz gledanje na momente vrlo zanimljivih borbi na fudbalskom igralištu, imali su šansu i za osvježenje. Umjesto kupanja u još uvijek hladnoj Rakitnici, dušu su hladili pivom, sokovima i drugim pićima koje se hladilo u vodi rijeke. Imalo se šta i pojesti. Izletište im je nudilo popularne ćevape i pljeskavice.