Učenik generacije Duško Veselinović

20.06.2014.

Duško Veselinović iz Čajniča

ČAJNIČE – Na osnovu pravilnika o izboru učenika generacije srednje škole i nakon sprovedene procedure učenikom generacije proglašen je Duško Veselinović koji je pohađao Gimnaziju Srednjoškolskog centra „Petar Petrović Njegoš“ Čajniče.

Pored odličnog uspjeha i primjernog vladanja učenik je bio aktivan i u vannastavnim aktivnostima a posebno se isticao kao član Saveza radio amatera Republike Srpske, zatim u „Eko centar“ Čajniče čiji je član od njegovog osnivanja. Takođe je član Udruženja građana za zaštitu prirodnog naslijeđa „Arbor Magna“ sa sjedištem u Banja Luci u svoje slobodno vrijeme bavi se i pčelarstvom.

Od strane škole nagrađen je knjigom „Travnička hronika“ a od Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske biće mu takođe dodjeljena nagrada na prijemu kod prestolonaslednika Aleksandra Karađorđevića u Belom dvoru.

Dalje školovanje nastavljam u Banja Luci gdje ću da upišem Elektrotehnički fakultet odsjek telekomunikacije. Moje dosadašnje školovanje prošlo je veoma brzo kao što kažu „dlanom od dlan“, bilo je malo muke ali više zadovoljstva. Nadam se da ću uspjeti u ostvarenju svog zacrtanog cilja.