Uspjeh mladih fudbalera Mladosti

03.06.2014.

Mladi fudbaleri Mladosti na turniru Save Miloševića

SA TURNIRA „STOPAMA SAVE MILOŠEVIĆA“

ROGATICA – Na međunarodnom turniru u malom fudbalu za mlađe kategorije pod nazivom „Stopama Save Miloševića“, koji je održan prošlog vikenda (31. maja) u Johovcu kod Bijeljine, učestvovali su i fudbaleri iz škole fudbala FK Mladost iz Rogatice rođeni 2001. i 2002. godine.

– Na turniru je učesvovalo 80 ekipa iz Republike Srpske, Federacije BiH, Srbije, Makedonije, Crne Gore, Hrvatske i Slovenije sa preko hiljadu takmičara. Među njima bile su fudbalske nade iz Crvene zvezde, OFK Beograda, Partizana i Rada iz Beograda, Budućnosti iz Podgorice, Vojvodine iz Novog Sada, Dinama, Rijeke, Vukovara i Osijeka iz Hrvatske, Vardara i Rabotničkog iz Makedonije, Veleža iz Mostara, Slobode iz Tuzle, Borca iz Banja Luke, Željezničara iz Sarajeva, Radnika iz Bijeljine, Sloge iz Dobija i drugih klubova širom bivše SFRJ, reče učitelj najmlađih fudbalera Mladosti Mladen Simsija.

– I u tako jakoj konkurenciji nade rogatičkog fudbala, dodaje Simsija, postigle su zapoažen rezultat. Fudbaleri rođeni 2002. u ukupnom plasmanu osvijili su visoko treće, a godinu dana stariji deveto mjesto.

Fudbaleri rođeni 2001. igrali su sa vršnjacima iz OFK Beograd i izgubili sa 1:4. U drugom susretu igrali su sa ekipom Radnika iz Bijeljine i poraženi sa minimalnih 0:1, ali su bili ubjedljivi protiv ekipe Orašja sa 3:0.

Nade rogatičkog fudbala rođene 2002. imale su takođe težak raspored. U grupi su bili sa Slobodom iz Tuzle i pobijdili sa 2:1, Od Sloge iz Vukovara izgubili su sa 0:1, a pobijedili Slogu iz Doboja sa 3:2. U četvrtfinalu igrali su sa ekipom „Bambija“ Srpskog sokolskog društva „Soko“ iz Dobruna. U regularnom toku utakmice bilo je 1:1, da bi u penalima pobijedili sa 3:2.

U polufinalu rogatički maleni sastali su se sa „Crvenom zvezdom“. Nisu se uplašili imena velikog kluba i uz niz propuštenih idealnih prilika tek u 27 minutu primili su prvi, a minut prije kraja utakmice i drugi gol. Dakle, Mladost – Crvena uzvezda 0:2 uz napomenu da je „Zvezda“ ukupni pobjednik turnira u ovoj kategoriji, jer je pobijedila OFK Beograd sa 1:0.

U borbi za treće mjesto rogatički maleni sastali su se sa „Petlićima“ iz Zrenjanina i nakon 0:0 u regularnom toku, na penale pobijedili su Rogatičani sa 4:3 i osvijili srebrenu medalju.

Danilo Kojić prima nagradu

Ono što je još važno reći, naglašava Simsija, jeste podatak da je naš Danilo Kojić iz genberacije 2002. proglašen za najboljeg golmana turnira.

– Za naš odlazak na ovaj veliki turnir zaslužan je kolektiv ŠG „Sjemeć“ i njegov direktor Milorad Jagodić. Oni su naše i najmlađe fudbalere iz „Bambija“ u Višegradu besplatno prevezli u Bijeljunu, a učestvovali su i u troškovima kotrizacije za naše fudbalere, reče na kraju Mladen Simsija.