Vidovdan proslavljen i u Rogatici

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 28. juna 2014. 058.ba

Vidovdan u Rogatici

SJEĆANjE NA POGINULE BORCE

ROGATICA – Vidovdan i krsna slava Vojske Republike Srpske proslavljeni su i u Rogatici. U organizaciji Opštinske Boračke organizacije i prisustvo većeg broja članova porodica poginulih boraca, ratnih vojnih invalida, boraca i građana obavljeno je paljenje svijeća zadušnica i polaganje vijenca Boračke organizacije pred Spomen-kapelom u centru grada koja slikom i riječju čuva uspomene na 284 poginula borca u posljednjem odbrambeno-oslobodilačkom ratu.

Vidovdan u Rogatici

Nakon toga u samoj kapeli sveštenici rogatičke crkve Svete Trojice, Marko, Zoran i Srđa, obalili su parastos za sve poginule vojnike, vojskovođe, mučenike i novomučenike od kosovskog boja do današnjih dana.

Poslije molidbenog čina prisutnim su se biranim riječima obratili jerej Marko Glavaš i načelnik opštine Tomislav Puhalac, a u nastavku uzeta je panaija i čašica pića za duše svih poginulih u posljednjem i svim drugim ratovima i bitkama u kojim su Srbi branili svoja ognjišta, otadžbinu i slobodu zlatnu.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,