Vučić i Nikolić na Vidovdan u Andrićgradu [VIDEO]

SRNA | Foto: Tanjug - 13. juna 2014. 058.ba

Vucic, Dodik, Dacic, i Kusturica u Beogradu

ANDRIĆGRAD – Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će 28. juna, kada Republika Srpska zvanično obilježava 100 godina od početka Velikog rata, zajedno sa predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem biti u Andrićgradu, gdje će biti održana centralna manifestacija.

Vučić je istakao da će Srbija i Republika Srpska ove godine zajednički obilježiti veliki srpski praznik Vidovdan, koji ima višestruko značenje za Srbe sa obje strane Drine.

On je naglasio da Srbija ima dva, a Republika Srpska tri povoda da obilježi predstojeći Vidovdan.

„Srbija ima dva povoda – Vidovdan i otvaranje Andrićgrada. Za Republiku Srpsku povod je još i obilježavanje Sarajevskog atentata“, rekao je Vučić novinarima u Vladi Srbije, nakon radnog sastanka sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, srpskim režiserom Emirom Kusturicom, te ministrima kulture Ivanom Tasovcem i spoljnih poslova Ivicom Dačićem o pripremama za obilježavanje.

On je naglasio da su Srbi i Srbija ponosni na svoju svijetlu tradiciju i da je otvaranje Andrićgrada značajano za srpski narod sa obje strane Drine.

„Otvaranje Andrićgrada je veliki dan za Republiku Srpsku i za Srbiju. To je velika i važna stvar. Tamo postoje institucije koje je podržala Vlada Srbije“, istakao je Vučić.

On je najavio da će centralna proslava 100 godina od početka Prvog svjetskog rata u Srbiji biti upriličena 28. jula.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , , , , , , ,