Završen stečaj JP „1. mart“ Čajniče

23. јуна 2014. 058.ba

JKP Vrelo

ČAJNIČE – Nakon pokretanja stečajnog postupka 7. februara 2013. godine nad stečajnim dužnikom JP „1. mart“ Čajniče okružni privredni sud Trebinje je 1.4.2014. godine zaključio stečajni postupak nad preduzećem JP „1. mart“ .

Na završnom ročištu održanom 1.4.2014. godine usvojen je završni račun i izvještaj stečajnog upravnika na kom je dogovoreno da radnike stečajnog dužnika JP „1. mart“ preuzima u radni odnos po osnovu ugovora o radu na neodređeno vrijeme JKP „Vrelo Čajniče“ doo Čajniče.

Ovaj pravni subjekt preuzima obavljanje djelatnosti stečajnog dužnika nad kojim je završen stečajni postupak.

U toku stečajnog postupka nadležni okružni privredni sud Trebinje utvrdio je da su ukupna privredna potraživanja povjerilaca utvrđena na iznos od 1.845.594 konvertibilnih maraka.

Sud je takođe utvrdio da se stečajni povjerioci ne mogu namiriti ni u jednom djelu zbog nedovoljnosti stečajne mase. Na osnovu izlučnog prava i valjanog pravnog osnova Opština Čajniče je sačuvala značajnu imovinu ovog stečajnog dužnika, tako da su ostali u vlasništvu lokalne zajednice poslovna zgrada i sredstva za rad (mašine i uređaji).

Ono što je takođe bitno istaći je da je u toku stečajnog postupka bilo angažovano osam radnika koji su redovno primali mjesečne plate na koje su plaćeni porezi i doprinosi na iste.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Gordana Tadić

Rođena 14. septembra 1988. godine u Čajniču. Osnovnu i srednju školu završila u Čajniču. Godine 2012. diplomirala na Filozofskom fakultetu na Palama, odsjek Žurnalistika, te stekla zvanje diplomirani novinar.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Gordana Tadić

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: