Druga faza projekta – proizvodnje aronije

28. јула 2014. 058.ba

Aronija

ČAJNIČE – Udruženje poljoprivrednih proizvođača Čajniče u okviru Projekta „Do sigurnog zapošljavanja mladih kroz organsku proizvodnju aronije“ koji je podržan od strane Švajcarske agencije za razvoj i saradnju, a u sklopu projekta zapošljavanja mladih (JEP), pored dosadašnjih aktivnosti sprovelo je i drugu fazu realizacije uzimanjem uzoraka zemlje za hemijsku analizu sa jedanaest parcela ljudi koji su aplicirali.

„Sa jedanaest parcela onih koji su aplicirali uzeti su uzorci zemlje i dostavljeni u labaratoriju Poljoprivrednog fakulteta u Istočnim Sarajevu gdje će se izvršiti hemijska analiza i dostaviti nam nalaze uzoraka. Od jedanaest aplikanata po dostavljanju nalaza komisija Udruženje poljoprivrednih proizvođača će odabrati četiri korisnika na čijim će parcelama sredinom oktobra ove godine biti zasađena aronija. Glavni cilj pojekta je podsticanje razvoja komercijalnog – tržišno orijentisanog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva kroz samozapošljavanje mladih na selu i povećanje konkurentnosti“ – rekao je predsjednik Udruženja poljoprivrednih proizvođača Čajniče, Veselin Dačević.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Gordana Tadić

Rođena 14. septembra 1988. godine u Čajniču. Osnovnu i srednju školu završila u Čajniču. Godine 2012. diplomirala na Filozofskom fakultetu na Palama, odsjek Žurnalistika, te stekla zvanje diplomirani novinar.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Gordana Tadić

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: ,