Drugi Iketov memorijal u beach volley-u startuje 18. jula

10.07.2014.

Odbojka na pijesku u Foči

FOČA – Omladinski pokret Foča i ove godine će organizovati memorijalni turnir u odbojci na pijesku u čast pokojnog nastavnika fizičkog vaspitanja Ilije Đurovića Iketa. Iz organizacionog odbora turnira poručuju da će se turnir održati od 18. do 20. jula na terenu u Donjem polju, i da će biti organizovan u dvije konkurencije i to u muškoj seniorskoj konkurenciji i u kategoriji mlađih (1999. godište i mlađi) mješovito.

– Juče smo počeli sa pripremama za drugi Iketov memorijal u beach volley-u. Krenuli smo sa uređivanjem terena, uklonili smo nešto korova sa samog terena a već danas nastavljamo sa detaljnijim uređenjem. Očekujemo pomoć lokalnih privrednika i Opštine Foča pri organizovanju turnira jer smatramo da veliki broj naših sugrađana podržava pozitivne ideje koje realizujemo. Na svakom koraku čujemo da je Foča grad mladosti i sporta, a to nam daje za pravo da budemo optimistični i mislimo da će biti ljudi spremnih da finansijski pomognu turnir, što dalje znači da će sigurno i kvalitet biti bolji – izjavio je predsjednik Omladinskog pokreta Foča, Mladen Mandić.

Prijave ekipa se vrše na broj 065/431-421 (Vlado) a kotizacija po ekipi iznosi 30 KM za seniore, dok za mlađe kotizacija iznosi 10 KM po ekipi. Seniori igraju po sistemu dva igrača, dok mlađi igraju sa 4 igrača u polju i moguće je da budu mješovite ekipe, odnosno da u ekipi igraju i dječaci i djevojčice.

Nagradni fond zavisi od broja prijavljenih ekipa kao i od odziva sponzora, a biće objavljen pred sami početak turnira.

Prošle godine na memorijalnom turniru u beach volley-u “Ilija Đurović Ike” nastupilo je 13 ekipa, a prvo mjesto osvojila je ekipa iz Užica.