Drugo prvenstvo penzionera šahista u Rogatici

13.07.2014.

Šah penzionera u Rogatici

POBJEDNIK RADOVAN ROSIĆ

ROGATICA – Pobdjednik drugog Petrovdanskog šahovskog prvenstva penzionera opštine Rogatica je Radovan Rosić sa osvojenih 5 poena od mogućih 7.

Sa istim brojem poena, ali slabijim buholcem, drugo mjesto pripalo je Zoranu (Ž.) Đeriću i treće Milkanu Neriću.

Na turniru je učestvovalo 7 penzionera. Igrao se Bergerov sistem, odnosno svak sa svakim, po pravilima FIDE i ubrzanim tempom od 15 minuta po igraču.

Šah penzionera u Rogatici

Takmičarima za osvojeno prvo, drugo i treće mjesto, obezbijeđene su diplome i novčane nagrade u visini od po 60 maraka, a prvo i drugo plasirani (Rosić i Đerić) stekli su pravo učešća na Republičkom takmičenju penzionera koje će se 19. septembra održati na Mrakovici.

Da podsjetimo, prošle godine rogatičke penzionere na Republičkom takmičenju predstavljao je Zoran (Ž.) Đerić i osvojio visoko treće mjesto.

I ove godine, turnir je imao svoje sponzore. Pomogli su ga, reče predsjednik Udruženja Drago Vukašinović, „Vizion“, Ikonić Eksport-import, „Sokomerc“, „Rađen“ i „Pover“, na čemu im se penzioneri visoko zahvaljuju.

Prema odluci Upravnog odbora Udruženja penzionera, šahovski turnir postaće tradicionalan i održavaće se svakog Petrovdana.