Kanuima plove Drinom, Savom i Dunavom

SRNA - 22. јула 2014. 058.ba

Kanuima iz Sombora

VIŠEGRAD – Ekološko-veslačka ekspedicija, koju čini 12 učenika gimnazije iz Sombora, stigla je danas kanuima do Višegrada, a krenula je od ušća Tare u Pivu, gdje nastaje Drina.

Vođa ekspedicije, profesor somborske gimnazije Duško Obrdović rekao je da je najteži dio puta savladan i da je bilo problema kod Šćepan Polja gdje je Drina opasna i brza, pa je bilo i prevrtanja kanua.

„Sve to nas nije spriječilo da uživamo u ljepotama ove predivne rijeke“, rekao je Obradović i dodao da će na putu dugom 750 kilometara veslati i Savom i Dunavom, a cilj je Kladovo.

Veslači će ovaj vodeni put, kako je planirano, preći za 15 dana, a u Bajinoj Bašti i Beogradu pridružiće im se još po jedan zaljubljenik rijeka.

„U Višegradu smo bili na Ćupriji na Drini i u Andrićgradu i odavde nosimo fantastične utiske“, kaže Obradović.

Član ekspedicije učenica Mirela Milosavljević kaže da je oduševljena pejzažima kroz koje su dosad prošli i da je pravi ugođaj poslije vojvođanske ravnice vidjeti ove brdovite i često krševite predjele.

Ekspedicija kajakaša trebalo bi 3. avgusta da stigne u Kladovo.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: