Mladi uredili košarkaški teren

SRNA - Aleksandra Janković - 30. јула 2014. 058.ba

Kosarkaski teren u Foci

FOČA – U akciji Omladinskog pokreta Foča, košarkaški teren na Gradskom stadionu u Foči ofarban je u crvenu, plavu i bijelu boju, a u „reketu“ je naslikan grb Košarkaškog kluba „Sutjeska“.

Pored terena, sa jedne strane je ispisan logo Omladinskog pokreta,a sa druge strane ime pokojnog nastavnika fizičkog vaspitanja i velikog fočanskog sportiste Ilije Đurovića Iketa, čija je silueta naslikana na koš tabli, uz njegovu uzrečicu „Majstori s mora“.

Predsjednik Pokreta Mladen Mandić kaže da je teren uređen u okviru kampanje „Pokreni se“, kojom mladi žele da motivišu sugrađane da se uključe u ovakve i slične akcije.

„Došli smo na ideju da ofarbamo teren i ispišemo ime nastavnika, koji je na ovom terenu trenirao djecu i sklanjao ih sa ulice. Građani su se odazvali i zahvaljujući njihovim donacijama, koje su se kretale od 10 do 50 maraka, prikupili smo oko 400 maraka za kupovinu farbe“, rekao je Mandić.

Članovi Omladinskog pokreta, te mladi košarkaši „Sutjeske“, ali i rekreativci, koji koriste teren, volonterski su ofarbali za sada polovinu terena, pa će akcija biti nastavljena.

Uređenje košarkaškog igrališta lijepa je uvertira za drugi memorijalni turnir u basketu posvećen upravo pokojnom Đuroviću, koji će Omladinski pokret Foča organizovati ovog vikenda.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: ,