MUP RS negirao vezu sa gašenjem Kojićevog Facebook profila

27.07.2014.

Facebook profil gašenje

SDS DA SE UZDRŽI OD ŠIRENJA LAŽI

VIŠEGRAD – Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske saopštilo je danas da nema ništa sa gašenjem “Fejsbuk” profila poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini Srpske Miroslava Kojića, niti su preduzimane bilo kakve radnje u vezi s tim, kako je to saopštio SDS.

“Optužbe da je, navodno uz pomoć novih pravila koje je uveo ‘Fejsbuk’, MUP Republike Srpske ‘kao od šale pomeo’ Kojićev ‘Fejsbuk’ nalog su čista izmišljotina i laž”, ističu u MUP-u Srpske.

U saopštenju se napominje da su procedure i način postupanja sa “Fejsbukom” jasno precizirane i jedini način da MUP Republike Srpske može da ukine neku stranicu ili profil na ovoj društvenoj mreži je uz naredbu suda, kada postoji osnov sumnje da je počinjeno krivino djelo, na primjer, krivično djelo dječije pornografije.

Iz MUP-a Republike Srpske pozivaju SDS da se uzdrži od širenja laži i neistina i da, ukoliko smatraju da su oštećeni, to prijave policiji.

Radio-televizija “BN” prenijela je danas saopštenje SDS u kojem se navodi da je MUP Srpske ugasio “Fejsbuk” profil poslanika ove stranke u Narodnoj skupštini Srpske Miroslava Kojića.

SDS je naveo da je MUP Srpske, uz pomoć novih pravila koja je “Fejsbuk” uveo, “kao od šale pomeo Kojićev `Fejsbuk` nalog”.